O ΛΟΥΛΗΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΟΔΟ Ο ΛΟΥΛΗΣ!!!!!
------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΛΗΣ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ Ο ΛΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ
ΠΑΤΗΡ – ΥΙΟΣ - ΠΝΕΥΜΑ


Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ

Επηρεασμένος από το κλίμα των ημερών -βλέπε Μουντιάλ- ,να σας πω και μια μικρή ιστορία.

Οι πρώτοι μετανάστες ελληνικής καταγωγής στην Αφρική ήταν Κεφαλλονίτες, οι οποίοι έγραψαν την δική τους ιστορία. Λένε μάλιστα , λένε τώρα…. φήμη πιο σωστά, ότι ο πρώτος Έλληνας που πάτησε στην Νότιο Αφρική , κάποιος Στέφανος, την κοπάνησε από μια γαλέρα που ήταν πλήρωμα, κατάδικος όμως και τα κατάφερε και έγινε φύλαρχος των Κόρα, μιάς μαύρης φυλής. Τι έκανε το ελληνικό δαιμόνιο παντρεύτηκε την κόρη του φύλαρχου και έγινε φύλαρχος αυτός.

Τώρα γιατί πήγαινε κάποιος στην Αφρική ; γιατί είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου , έχει ουράνιο και το βασικότερο πολύτιμους λίθους και διαμάντια.

Όμως για να ελεγχτούν όλα αυτά έπρεπε να σκοτώνονται οι φυλές μεταξύ τους, (διαίρει και βασίλευε). Όταν γίνεται πόλεμος ανθεί το εμπόριο όπλων με τρόπο πληρωμής φυσικά τους πολύτιμους λίθους. Εκεί το ελληνικό δαιμόνιο αναλάμβανε να κάνει τον μεταφορέα όλων των εμπορευμάτων πάντοτε με το αζημίωτο.

Μια άλλη τεχνική οικονόμας ήταν οι τροφοδοσίες των πλοίων με πετρέλαιο . Στο μέτρημα της ποσότητας πάντα χάνανε οι πλοιοκτήτες και όχι οι τροφοδοτούμενοι πλοιοκτήτες . Χρήσιμες οι εμπειρίες που μάζεψαν οι Έλληνες εκεί, διότι μετά από χρόνια συνεχίζουν να πιάνουν κορόιδα τους ¨Έλληνες γηγενείς που ζουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου